HTML

Kerületünk Könyvkirálya

A 2013. november 14-én indult program fél éven keresztül zajlik Budapest XX. kerületének óvodáiban és iskoláiban. A részt vevő gyerekek megtervezik a program logóját, elolvassák a könyveket, ajánlásokat írnak kortársaiknak, pontoznak és persze beszélgetnek a könyvekről. A szervezők reményei szerint a program végére kiderül, mit és miért szeretnek olvasni a gyerekek, a pedagógusok is megismerkednek a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalommal, de ami ennél is fontosabb, olyan gyerekekhez is eljut a friss gyermekirodalom, akik a program nélkül nem biztos, hogy megismernék ezeket a könyveket.

Friss topikok

  • SiKriszti: LÁTLAK Egy érdekes dolgot meséltek az egyik középiskola könyvtárostanárai. A könyvet beborítottá... (2014.01.30. 11:52) Fókuszban III.

Fókuszban VII.

2014.04.28. 11:07 nikisze

A bolond április időjárása kedvez az olvasásnak. Aki az eső elől egy könyvbe menekül, annak többnyire véleménye is lesz arról, amit elolvasott...

 dombinneni.jpg

Domboninenni mesék

 

"Nagyon tetszett, nagyon humoros volt és nagyon aranyos."

"Nekem nagyon tetszett, főleg a nagy varázslás."

"Nagyon tetszett ez a könyv, bár az illusztrációk furcsák, de szépek."

"Nagyon tetszett ez a könyv, mert humoros és izgalmas volt."

"Szórakoztató, vicces, izgalmas, kalandos.”

"A könyv olvasható, értelmezhető, vicces, modern szavakat használ az író.” 

 

semmi.jpg

 

Semmi

 

"Engem megfogott. A lényegre tapintott. A könyv pont azokról a kamaszkori kérdésekről szól, amit mindannyian tudni szeretnénk. A zsenialitása az írónőnek hogy az életről ír szerintem."

"Elgondolkodtató mű a barátságról és az emberi kapcsolatokról. Kegyetlenül vázolja az emberek közötti ellentéteket, ösztönöz és tanít mások lelkének megértésére. Lebilincselően érdekes olvasmány.”

"Lehetett volna hosszabb is, mert ezt a történetet szívesen olvastam volna még.” 

"Könnyen olvasható, érdekes könyv meglepően jó következtetéseket hagy levonni. Tanulságos és elgondolkodtató, olykor kissé morbid kifejező módszer.” 

"Elgondolkodtató mű a barátságról és az emberi kapcsolatokról. Kegyetlenül vázolja az emberek közötti ellentéteket, ösztönöz és tanít mások lelkének megértésére. Lebilincselően érdekes olvasmány.” 

"A tartalom leírása a borítón félrevezető: „Bárki olvashatja, mindenkinek szól – mint a legjobb gyermek- és ifjúsági könyvek általában.” Nem ajánlom gyermekeknek, mint ahogy Golding: A legyek urát sem."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvkiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr176094282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása